СТАЗАМА УСТАНИКА

ИНФОРМАЦИЈЕ

Ствари које треба да знате

Стазама устаника

about img
about img
about img
about img
about img
about img
about img
about img
about img

Стазама устаника

Поводом храмовне славе и обележавања 220 година од Прве устаничке Скупштине у Остружници, Храм Преноса моштију Светог оца Николаја и Градска општина Чукарица организовали су манифестацију под називом „Стазама устаника“. Манифестација је почела светом архијерејском литургијом коју је у Храму Преноса моштију Светог оца Николаја у Остружници, поводом храмовне славе, служио Његово преосвештенство епископ липљански г. Доситеј, викар патријарха. Епископу Доситеју саслуживало је свештенство и ђаконство Архиепископије београдско-карловачке у молитвеном присуству великог броја верног народа. Потом је у Дому културе у Остружници приређен богат културно-уметнички програм поводом обележавања 220 година од Прве народне скупштине која је одржана у овом чукаричком насељу.

Манифестацији су присуствовали народни посланик др Владимир Орлић, председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић и извршни директор ЈП “Јавно осветљење” Милан Раонић. Присутне је поздравио народни посланик др Владимир Орлић, који је честитао житељима Остружнице храмовну славу.

У културно-уметничком програму су учествовали Хор Храма Преноса моштију Светог оца Николаја, Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, КУД „Милорад Пантић“ из Остружнице, мелод и појац Хаџи Никола Мијовић, глумци Иван Вучковић и Александар Дуњић, ОШ „Карађорђе“ из Остружнице и вокални солисти Лена Марковић и Оливера Лукић. Програм је благосиљао епископ новобрдски Иларион, викар Патријарха српског.

Неке информације које нисте знали

Занимљиво