МУЗИЧКА ШКОЛА

ПЛАН

Ствари које треба да знате

Музичка школа

about img

Информације везане за музичку школу. Ко је особа која не ради у интересу грађана ?

Крајем прошле године смо покренули иницијативу да се у Остружницу доведе нека музичка школа како би нашој деци омогућили и ту активност да имају у нашем месту. Имали смо састанак са директором музичке школе "Марко Тајчевић" и ту је директор изразио жељу да и код нас отвори школу. Многи родитељи воде своју децу у околна места како би похађала музичку школу. Ми смо хтели да родитељима и деци олакшамо како не би трошили своје време, новац на пут и обавезе око свега тога. Нажалост, због тог разлога су неки своју талентовану децу исписали из музичке школе. Довођењем музичке школе у Остружницу би омогућили и другој деци (која не иду на часове у музичку школи) да науче неки инструмент да свирају. Напоменућемо да деца која се баве музиком стичу посебне способности које могу бити од вишеструког значаја, како у детињству тако и касније током живота. Развојем слуха, вида, интелигенције, пажње, моторике, вербалног изражавања, способности читања, учења страних језика, креативне способности живот детета се умногоме може обогатити.

За музичку школу је потребан простор. Две опције су на располагању - школа и дом културе. Школа је најбоља опција јер има све потребне услове за обављање тих активности. Директор музичке школе је тражио 2 учионице за наставу. Сву воду, струју коју потроше би платили. Директор музичке школе је контактирао директорку наше школе и она му је рекла следеће - "нема просторних услова". Каже да су све учионице заузете у обе смене. Часови музичког могу да се одржавају и после наставе, немају сви до касно часове. О викенду да не говоримо. Такав је принцип у свим околним школама, само у Остружници то не може.

Школа мора да ради у интересу грађана а не у интересу појединца. Директорка не само што не ради за интерес народа већ прави штету нашим грађанима. И тако већ 8 година. Даље, друга опција је дом културе у Остружници. Морамо се потрудити да средимо просторије до 20. фебруара како би настава почела у септембру. Доћиће комисија из министарства која треба да процени да ли има услова или нема. Ако не стигнемо да средимо просторије, Остружница ове године неће добити музичку школу. У међувремену смо имали састанак са директором музичке школе "Јосиф Маринковић" са Врачара. Они су такође изражили жељу да отворе секцију код нас. Анализираћемо која је опција најбоља за наше грађане

Неке информације које нисте знали

Занимљиво