АКЦИЈА СРЕЂИВАЊА ТЕРЕНА У ОСТРУЖНИЦИ

РАДНА АКЦИЈА

Ствари које треба да знате

Удружење грађана Остружница очистило 5 терена у Остружници

about img
about img
about img
about img

Радна акција

Данас смо извели акцију сређивања терена на чак 5 локација у Остружници.

Као Удружење грађана Остружница, договорили смо се да очистимо проблематичне терене у нашој Остружници. На тим локацијама је трава изузетно велика, гране и шибље представљају опасност за учеснике у саобраћају као и за грађане који туда пролазе, ту су гомиле ђубрета. То све можете видети на фотографијама које су у прилогу. Прва локација - Раскрсница улице Буљубаше Ранка Урошевића и Космајске ( преко пута станице 91 Космајска ). Гране од дрвећа и шибље су прелазиле на страну пута и тиме угожавале учеснике у саобраћају. Са тримерима смо покосили високу траву а маказама смо исекли шибље и гране. На тој локацији смо покупили 2 џака од 100л ђубрета! Лопатама и метлама смо очистили наслаге земље које су прешле на страну пута ( погледајте фотографију да би видели колико је тога прешло ). Локација је успешно очишћена.

Друга локација - Станица аутобуса 91 - Космајска. Овде смо такође покосили траву и покупили ђубре око саме станице. Уклонили смо гране које су излазиле на пут.

Трећа локација - 150м пре станице Космајска. Овај део је доста био проблематичан јер је дужином од 100м грање и шибље прелазило на улицу. Аутобус је морао да прелази у другу возну траку како не би оштетио возило. Сами возачи знају да је тај део непрегледан и да не смеју превише да се приближивају, како не би оштетили своја возила. Овде смо користили моторне тестере како би уклонили дрвеће које је угрожавало саобраћај. Тримерима смо покосили високу траву и тиме угрозили станиште змијама и пацовима. Највише времена смо потрошили на сређивању овог захтевног терена. Локација је успешно очишћена.

Четврта локација - Бараке. Од високе траве и грања се није видео саобраћајни знак! То најбоље можете да видите са фотографије која је у прилогу. Опет смо користили моторне тестере како би исекли гране са дрвећа које су падале на пут. Да напоменемо да нисмо целу дужину очистили, већ 1/2 пошто је друга половина била очишћена. У видео снимку можете видети да се види чак и ивичњак испод траве и наслага земље! То значи да су улице одавно запуштене. Локација је успешно очишћена.

Пета локација - Окретница аутобуса 91 у новом насељу. Овде смо само покосили остатак траве која није покошена. Није било превише посла. Локација је успешно очишћена. Захваљујемо се грађанима Остружнице који су нам изнели послужење и освежење после напорног рада.

Неке информације које нисте знали

Занимљиво