ПРОБЛЕМ СА ВОДОМ У ОСТРУЖНИЦИ

АКЦИЈА

Ствари које треба да знате

Људи из 7. јула и околних улица нису имали воду 12 дана

about img
about img

Зашто грађани нису имали воду 12 дана и како је проблем решен ?

Наши грађани у улицама 7. јула, Омладинска, Пионирска, Савска нису имали воду 12 дана. Неки су имали слабији притисак али је то опет представљало проблем. Након 7 дана су се грађани обратили нама са молбом да се проблем што пре реши. Да напоменемо, ми смо општини предали документ са потписима грађана Остружнице у вези са проблемима у нашем насељу. Тачка 10. се односи на реконструцију водоводне мреже у том крају. Ми знамо да грађани имају годинама проблем са слабијим притиском воде. Можете замислити у каквој су ситуацији били када су овакве летње температуре. Ми смо ту петицију направили и она је била у разним објектима у нашој Остружници где су грађани могли да се потпишу.

Одмах по пријави ( субота увече ) смо контактирали Београдски водовод да пријавимо проблем. Ступили смо у контакт са директором водовода који је обећао да ће одмах послати екипу да види у чему је проблем. У недељу је стигла механизација и отпочето је копање. На потезу код станице Остружнице 2 вода је текла из асфалта. То није канализација већ су подземне воде. Санирали су цев која је пукла испод новог обреновачког пута. Али, наши грађани нису до краја имали висок притисак воде и проблем није решен до краја. Да би одредили где је квар, поставили су мерне уређаје. Ти уређаји раде само када је већи притисак, па је зато дуже потрајало отклањање квара, док нису нашли узрок проблема. Проблем је био у камену који је блокирао цев.

Ми смо свакодневно били у контакту са општином Чукарица, Водоводом, медијима, нашим грађанима. Урадили смо све како би наши грађани опет добили воду. Све. То се на крају исплатило и грађани имају воду.

Неке информације које нисте знали

Занимљиво