ПЕДИЈАТАР ЈЕ ВРАЋЕН У ОСТРУЖНИЦУ

ЗАНИМЉИВО

Ствари које треба да знате

Удружење грађана Остружница вратило педијатра

about img

После 2 године педијатар поново ради

Педијатрија у Остружници

Педијатрија у Остружници је постојала тридесети и више година. Током панемије корона вируса, тачније 2.11.2019. године Остружничани су једним папиром залепљеним на врата амбуланте обавештени да се због недостатка кадра укида педијатрија у Остружници и да се сви дечији картони педбацују на педијатрију на Умку.

Након што је пандемија завршена и након што су лекари враћени на своја радна места, Остружница је више од 2 године била без дечијег лекара. Накупило се незадовољство, али и воља у људима, да се педијатрија поново врати, како бисмо и ми, грађани Остружнице имали иста права као и они који живе на Умци, Бановом Брду и другим деловима Чукарице.

Добром вољом неколико људи направљено је Удружење грађана Остружница, чији чланови су више пута доводили медије који су радили причу о томе да је Остружничанима укинуто основно право - право да своју децу лече у свом дому здравља, у дому здравља који је само неколико година пре тога реновиран и опремљен. Након вишемесечног рада, сталног контакта са медијима, више одлазака у општину, чланови Удружења грађана Остружница добијају прилику да разговарају са директором дома здравља Чукарица, др Ненадом Бјелицом. На састанку је речено да ће у остружнички дом здравља бити враћен дечији лекар, што се по договору и остварило и наши грађани сада поново имају прилику да децу лече у нашем дому здравља.
На овом, не баш лаком путу, имали смо велику подршку грађана, а након што је лекар почео са радом, амбуланта је данима била пуна деце и родитеља. Поносни смо што смо допринели лакшем и лепшем животу наших суграђана и што сада више за лекарску помоћ не морају да пређу километре пута, већ им је дом здравља на дохват руке.

Неке информације које нисте знали

Занимљиво