ЧИШЋЕЊЕ КРЕЗИЋЕВЕ ЧЕСМЕ

АКЦИЈА

Ствари које треба да знате

Крезићева чесма

about img
about img
about img

Чишћење чесме

Вишедеценијски проблем Крезићеве чесме је коначно решен

После више деценија запуштености саме чесме, данас она изгледа потпуно другачије. Грађани Остружнице су деценијама имали муку са овом чесмом која је уместо извора хладне воде била извор заразе. Подсетићемо грађане да је више пута било покушаја да се сама чесма среди али се стање убрзо вратило на почетно. Проблема је било више али је одвод био један од већих, зато се изнова све враћало.

Посао није до краја завршен. План је да се на пролеће цео потез око саме чесме среди. Ново цвеће, дрвеће, клупе, сеник... Постоји жеља да се ту изгради једна отворена сцена која ће служити за концерте, мање позоришне представе. Добро би било да се уради нешто на инсталацијама струје. Као што и сами знате, одржавање саме чесме ће бити најтеже у будућности.

У сређивању Крезићеве чесме учествовали су: Црквена општина Остружница и храм преноса моштију светог оца Николаја, Дејан Васић - руководилац "Београд вода", Друштво традиционалних вредности ВОЖД, Боривоје Дољанчевић, Иван Аксентијевић и сви мештани који су на било који начин помогли. Захваљујемо им се.

Грађани Остружнице су удруженим снагама решили проблем Крезићеве чесме.

Неке информације које нисте знали

Занимљиво