ТАКМИЧЕЊЕ У СПРЕМАЊУ ГУЛАША

ДОГАЂАЈ

Ствари које треба да знате

Такмичење у спремању гулаша

about img

Такмичење у спремању гулаша

Дана 08.10.2023 од 11:30ч у Кривој Њиви, на имању Михаиловића одржава се "Котлић из блока" у сарадњи са хуманитарном организацијом "Срби за Србе". Сав прикупљени новац иде српским породицама на Косову и Метохији. Учешће по екипама је 3000дин. Биће пластична кутија у коју ће се убацивати прилог.

Прави се гулаш и имају три места (три трофеја као награде). Свака екипа има обезбеђено 2 кг меса (1 кг јунећег + 1 кг свињског меса), сточић и дрва за ложење. Све остало - поврће, зачини, посуде, БАЛОНИ ВОДЕ итд.- доносе учесници! Може се донети и горионик на плин уколико је једноставније учесницима. Такође, биће обезбеђено и пиће које ће се куповати на месту и сва зарада од тога такође иде као добровољни прилог.

Дакле НЕ ДОНОСИТИ СВОЈЕ ПИЋЕ И МЕСО. Биће жири од троје људи који ће бирати победнике. Пожељно је понети столичице на расклапање али није обавезно (гледаћемо да обезбедимо свима). Такође, неопходно је понети дуге рукаве и цокуле, с обзиром да се имање налази добрим делом у шуми, на влажном подручју где може бити и комараца (за сваки случај). Паркинг ће бити обезбеђен преко пута Аутомеханичарске радионице "Гедора", одакле ће се ићи пешке до имања неких 100м. Предвиђа се бирање победника негде око 16ч. Видимо се!

Неке информације које нисте знали

Занимљиво