ХУМАНИТАРНИ КОТЛИЋ

ИНФОРМАЦИЈЕ

Ствари које треба да знате

Хуманитарни котлић

about img
about img
about img
about img
about img
about img
about img
about img
about img
about img
about img
about img
about img
about img

Хуманитарни котлић

Хуманитарна Организација Срби за Србе организовала је други по реду кулинарско-хуманитарни догађај "Котлић из блока" у Остружници у недељу, 19. маја са почетком од 13.00 часова. У питању је било такмичење у прављењу домаћег гулаша. Домаћин догађаја, на свом имању, познатијем као "Крива Њива", био је Михаило Лукић.

Добар део учесника и организатора је право са јутарње литургије из цркве "Преноса моштију Светога оца Николаја" пошао на сам догађај. Учесници су пристизали од 12:00ч, припремајући састојке за котлић и цепајући дрва за ватру. Учествовало је укупно 23 екипе. Већ од 13ч почео је да се осећа мирис динстаног лука, а како је време одмицало свако је на себи својствен начин, у зависности од свог завичаја, почео да припрема гулаш. Учесници су се врло брзо спријатељили и све време се осећала здрава атмосфера, уз велики број деце и новорођених беба.

Само имање је познато по разноврсности живог света који туда пролази и пролеће, попут детлића, сеница, фазана, јежева, зечева, а ноћу чак и лисица које обично долазе на извор да утоле жеђ. Деца су имала прилику да уживају у природи уз извор, бунар са ђермом, рибњак и да осете сву лепоту живота на селу, док су се родитељи вртели око ватре, трудећи се да направе најбоље јело.

Жири се састојао од четворице искусних кувара и гурмана, као и познатих музичара: Павла Бранковића познатијег као "Paqito", Бошка Ћирковића Шкаба (БС), Николе Цвијановића и Алексе Сушића - трећепласираног кувара на кулинарској олимпијади у Штутгарту. Око 18ч жири је једногласно дошао до прва три места. Прво место освојила је новобеоградска екипа "Теча и џивџани", која је и прошле године учествовала у истом саставу. Друго место освојила је екипа "Пљевљаци", док је треће место освојила остружничка екипа "Црвени". На овом догађају, прикупљено је 421.150 динара. Сав прикупљени новац биће усмерен за помоћ породицама на Косову и Метохији у склопу наше велике Видовданске акције.

Остварење овог догађаја помогли су многобројни спонзори без којих ништа не би било могуће. Велику захвалност дугујемо месари "Домаћини", "Чудеса од меса" и "Бубрег", продавници "Мали Маркет", "Ваљевској пивари", кафетерији "RT Group Siag Caffe", "Red portal"-у и "Спортском центру Жарково". Цео догађај је прошао уз благослов и духовну подршку нашег оца, свештеника Драгана Видаковића.

Неке информације које нисте знали

Занимљиво