ФК БОРАЦ

СПОРТ

Ствари које треба да знате

Фудбалски клуб "Борац" Остружница

about img
about img
about img

Фудбалски клуб "Борац" Остружница

Фудбалски клуб Борац је основан давне 1931. године. Од тада кроз њега је прошло много генерација. Он је годинама био место окупљања и старих и младих, место које је неговало спортски и такмичарски дух грађана Остружнице. Од те давне 1931. до данас фудбалски клуб никада није гашен. Из њега су проистекли играчи који су нажалост своје фудбалске приче настављали у другим "јачим" клубовима.

Годинама уназад Борац је имао огромне проблеме са тереном, који је, због близине Саве сваке зиме поплављен. Тај проблем натерао је да они који фудбал тренирају у њему годинама, морају да траже алтернативна решења, балоне и фискултурне сале у околним местима. Ипак, чини се да је сада дошло неко лепште време и да ће се велики сан многих заљубљеника у Борац коначно остварити. Увелико траје насипање терена, које ће учинити да терен више никада не буде под водом и да фудбалери могу да га користе готово током целе године.

Мештани свакодневно с великим задовољством долазе да прате како радови напредују и са нестрпљењем исчекују када ће радови бити завршени. Након тога, ово ће бити један од најлепших терена, стадиона у овом делу града.

Неке информације које нисте знали

Занимљиво