ШКОЛА ГЛУМЕ У ОСТРУЖНИЦИ

АКЦИЈА

Ствари које треба да знате

Школа глуме у Остружници

about img

Школа глуме

Наша позната глумица Драгана Мркић има своју школу глуме за децу од првог до осмог разреда. У заједничкој сарадњи, покушаћемо да отворимо једну школу глуме и у Остружници. Промо час ће бити сада у недељу (26.11). Време ћемо накнадно изложити. У наставку ћемо изнети њену биографију:

"FDU, odsek gluma, završila u klasi prof. Predraga Bajčetiča, sa diplomskom predstavom ''Čekalući ljubav'' (kompilacija Šeksprovih i Beketovih tekstova). Pre toga sam bila u srednjoj baletskoj školi ''Lujo Davičo'', odsek klasični balet ( gde sam završila i nižu muzičku, odsek klavir). Na trećoj godini Akademije počinjem prof. da radim. Deo toga je Uloge u filmovima: Oficir s' ružom, Iskušavanje đavola, Umetni raj, Hotel bunker, Pogled sa Ajfelovog tornja, Tilva rosh, Kod večite slavine, Gorski vijenac, Gledaj me.. Uloge u tv serijama i dramama: Konac komedije, Mali kućni grafiti, 48, Složna braća, Hotel sa 7zvezdica, Urgentni centar.. Uloge u poz. predstavama: Gospodin Foka, Kralj Lir, Baš Čelik, Ujka Vanja, Sedam godina tuge, Tri sestre, Talični Tom, Lepotica i zver, Besnilo, Maksim Crnojević, Inkognito, Kako vreme brzo prolazi..kao i u velkom broju dečjih predstava. (ne mogu da se setim svih naslova) Takođe, režirala sam i 7 predstava.

Dobitnik sam dve glumačke nagrade na festivalu filmskih ostvarenja u Nišu, glavne glumačke nagrade na internacionalnom festivalu u Zimbabveu, kao i ''Zlatne značke'' za doprinos razvijanju kulturnih delatnosti u Srbiji i dijaspori. Jedno vreme sam bila u stalnom angažmanu u Malom pozorištu ''Duško Radović'' Sada sam slobodni dramski umetnik.

Više od 25 god. se bavim pedagoškim radom, sa decom i mladima. Nekoliko mojih učenika bave se prof. glumom. Sa obzirom na to da me je oduvek zanimala psihologija, završila sam i nekoliko obuka iz domena iste. Telo nikako ne bih izdvojila kao našu kućicu, tako da sam pohađala dosta godina i tai chi, koji je izuzetno koristan u osvešćivanju celog bića. Gluma i psihologija su najtešnje povezane, tako da rad na glumi ima veliku mogućnost da deluje isceljujuće. Cilj moje škole je da deca pre svega steknu poverenje u sebe, prihvatanje sebe takva kakva jesu. U školi se uči prilagođeno uzrastu dece i kroz igru, dikcija, tehnika glasa, scenski pokret, osnove klasičnog baleta, zatim preko rada na samoj glumi i zadataka i vežbi, radimo kao završnicu dečju predstavu. Dakle, cilj je da svako dete stekne poverenje u sebe, a i druge, artikulisano, slobodno i svesnije izražavanje govoro i tela, koje će mu koristiti dalje u životu, i ono najvažnije, igra i radost."

Неке информације које нисте знали

Занимљиво